Team testimonials

Michiel de Ruiter

Michiel de Ruiter

Data Scientist

Ik ben developer en dagelijks zorg ik ervoor dat de data die binnenkomt wordt verwerkt, gevalideerd en geaggregeerd. Matrixian geeft mij alle vrijheid en ruimte om zelf dingen uit te zoeken. Op die manier heb je echt effect op de architectuur. Niets is hier voorgekauwd. Een beetje het Silicon Valley idee, voor mij de ideale leerschool. Dit is ook de reden dat ik voor Matrixian heb gekozen. Ik was bewust niet op zoek naar een corporate, ik wil van de gebaande paden kunnen afwijken en echt impact hebben.  

Ik gebruik Java, Elastic Search MongoDB, Monstache en diverse frameworks en ben met name gericht op het validatie en aggregatie proces en de ETL proces optimalisatie. Mij doel is om zoveel mogelijk te automatiseren om tijd te besparen. Zodat we kunnen focussen op het bouwen van modellen en meer de ‘predictive’ kant opgaan. 

Ondanks alle ruimte en vrijheid werken we vrij gestructureerd. De wekelijkse stand up meetings en project-meetings zorgen voor duidelijkheid. We werken volgens scrum met een sprint planning waarvan scrum poker een onderdeel is en na afloop doen we nog een ‘retrospective’. 

Kies je voor een carrière in Data Science en wil je snel groeien in verantwoordelijkheid dan is Matrixian echt jouw club. Ik werk direct samen met de CTO, zo’n kans had ik bij een grote corporate nooit gekregen! Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan gezelligheid en zijn er naast de potjes tafeltennis vaak genoeg gezellig borrels of feestjes bij de buren.