Team testimonials

Jurriaan Oudenaarden

Jurriaan Oudenaarden

Data Scientist

 

Na een bachelor Psychologie besloot ik verder te gaan met de masteropleiding Behavioural Data Science, een nieuwe opleiding op het gebied van Data Science

Ik vind het belangrijk om ook tijdens mijn studie al werkervaring op te doen binnen het vakgebied en ging daarom op zoek naar een Data Science organisatie. Mijn keuze voor Matrixian was snel gemaakt. Het feit dat ze zich al jarenlang specifiek focussen op data analyse in combinatie met de startup vibe gaf mij een goed gevoel. Veel kennis maar ook gedreven, jonge collega’s. Tijdens sollicitatiegesprekken werd mijn gevoel bevestigd en al vrij snel startte ik met mijn eerste opdracht als Data Scientist bij Matrixian. 

De verantwoordelijkheid en ruimte die je als junior krijgt is enorm. Ik krijg als Data Scientist alle ruimte om alle facetten van het vak te leren kennen. Ik mocht bijvoorbeeld ‘from scratch’ een project oppakken. En niet zomaar een project. De uitkomst van de voorspelling gaat bijdragen aan een belangrijke keuze van de klant. 

Mijn programmeer skills werden gelijk goed getest. Na het structuren van de data heb ik in R het model gebouwd. Je bent hier vrij in. Mijn collega’s gebruiken bijvoorbeeld Python. Op het moment ben ik bezig met het maken van connectie met de online database. Hierna is het zaak om de voorspelling en het model verder uit te leggen en zal ik een rapport schrijven over de decision makers. Een enorm leerzaam traject.