Artificiële Intelligentie (AI) wordt sterk bepalend voor onze toekomstige welvaart en welzijn. Door het generieke karakter zal AI impact hebben op alle bedrijfssectoren, ons privé leven en de maatschappij. Matrixian Group steunt als partner van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) dé katalysator vanAI toepassingen in ons land.

Algoritmen die werken voor iedereen: De voortvarendheid waarmee wij nu handelen bepaalt de controle over onze toekomst met significante effecten binnen tien jaar. Nederland moet daarom een sterke en onderscheidende positie opbouwen en onderhouden in zowel de ontwikkeling als de toepassing van AI. Alleen door een proactieve inzet op en van AI (in Europees kader) kan Nederland mede bepalen hoe AI wordt toegepast voor sociale en economische uitdagingen en daar voordeel uit halen. Dit vereist een collaboratieve keten aanpak, waarbij overheid, bedrijfsleven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties samenwerken.

Data delen
Matrixian sluit aan bij het thema, data delen. Zonder data is er geen machine learning mogelijk. En hoe meer relevante data er beschikbaar is, des te beter wordt de voorspellende waarde en daarmee het nut van de machine learning AI-applicaties.

#AI #Artificialintelligence #data #partner #Nederland #NLAICoalitie #DataScience

Luke Liplijn

Luke Liplijn

Founder

 

E: lliplijn@matrixiangroup.com
T: +31 (0) 20 244 0145

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Graag bekijken wij samen met u de mogelijkheden. Neem gerust contact op met Luke.