Telefonische acquisitie is nog steeds één van de meest succesvolle manieren om aan nieuwe klanten te komen. Hoe kom je daarbij een de juiste gegevens voor een bellijst?

Zo start je met de juiste B2B bellijst

Wie wil je op je bellijst hebben? Dat begint bij het product dat je aan gaat bieden, of de dienst. Voor welk bedrijf is het geschikt? Verkoop je klein kantoormateriaal, dan zijn starters en kleine bedrijven wellicht interessant. Gaat het om grotere contracten, dan zoek je juist bedrijven in een verdere levensfase en van een andere omvang. Bedenk ook wie je wilt spreken: de directeur/eigenaar, de marketingmanager, de inkoopmanager?

Kies voor relevantie met je bellijst

Het lijkt een open deur, maar het is ook goed om te bepalen welke bedrijven je juist niet op je bellijst wilt. Bedrijven die in een bedrijfsverzamelgebouw zitten zijn vaak al voorzien in bepaalde diensten, zoals schoonmaak en elektriciteit. Deze bedrijven op individuele basis hiervoor benaderen is dus zonde van de tijd. Zorg daarnaast dat je bellijst actueel is: aan bedrijven die failliet zijn valt immers weinig te verkopen.

Benaderen van kleine bedrijven en eenmanszaken

Voor bedrijven bestaat er geen Bel-Me-Niet-Register. Let echter goed op bij zzp’ers / eenmanszaken: die kunnen zich als privépersoon wél aangemeld hebben voor dit register. Zorg daarom dat je telefoonnummers van eenmanszaken ontdubbelt met het Bel-Me-Niet-Register voordat je tot acquisitie overgaat. Staat bij een bedrijf (vaak bij kleinere bedrijven en eenmanszaken) een mobiel nummer vermeld? Dan kun je dit (ook) gebruiken voor online targeting! Laad de nummers in via de campagnetool van Facebook en Facebook zoekt daar de bijbehorende accounts bij. Met een gerichte online campagne kun je de bedrijven uit het Bel-Me-Niet-Register alsnog benaderen.

Direct een actuele, kwalitatief goede bellijst downloaden

Bij Matrixian Group selecteer je heel eenvoudig online je prospects op bijvoorbeeld branche, omvang, type bedrijf of contactpersoon. Vervolgens download je direct een actuele, kwalitatief goede bellijst. Wil je behalve telefonisch, je prospects ook per post benaderen? Check dan van te voren of zij hiervan gediend zijn. Sommige bedrijven hebben bij de KvK via de Non Mailing Indicator aangegeven dat ze geen ongewenste post wensen te ontvangen. Onze tip: voorkom irritatie en respecteer hun wens.

Goed om te weten over privacy

Bij bellijsten speelt privacy een belangrijke rol. Wij beschikken over de gegevens van 2,6 miljoen bedrijven in Nederland en maar liefst 38 miljoen bedrijven in Europa. Schaf je via Matrixian Group een adressenbestand of bellijst aan, dan weet je zeker dat je gegevens in handen hebt die rechtmatig verkregen zijn. Matrixian Group voldoet aan alle informatieplichten en zal jou ook informeren wat je wel en niet mag doen met de bellijst.