Datasets

Onze datasets

Wij beschikken over een grote verscheidenheid aan actuele databronnen. Hierdoor kunnen wij u kant-en-klare batchbestanden leveren en hebben we diverse producten en API’s ontwikkeld. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het creëren van een maatwerk oplossing, die naadloos aansluit op uw behoeften. Hieronder treft u een overzicht van onze datasets.

Locatie data

Het begint allemaal met de juiste locatie!

Voor elke organisatie is het belangrijk om over de juiste adresgegevens van klanten te beschikken. Wij beschikken over een wereldwijde locatiedatabase. Van meer dan 1,8 miljard adressen en huishoudens geven we gedetailleerde informatie over de geo-coördinaten, het omringende gebied en de regio.

POI data

Maak data visueel

Het is een enorme verrijking om data te visualiseren. Met onze grote hoeveelheid Points Of Interests (POI’s), zoals benzinestations, restaurants, winkels en supermarkten kunnen wij locaties eenvoudig in kaart brengen. Dit helpt niet alleen bij het inzichtelijk maken van mogelijkheden, maar vertelt ook een verhaal, laat trends zien en highlight patronen.

Vastgoeddata

Maak geïnformeerde bedrijfsbeslissingen

Wij beschikken over een enorme database met vastgoedkenmerken zoals locatiegegevens, bouwtechnische informatie en huiswaardes. Bent u op zoek naar informatie om uw eigen database met specifieke kenmerken te verrijken? Of bent u op zoek naar data voor een marktonderzoek? Neem gerust contact met ons op. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.

Omgevingsvergunningen data

Maak geïnformeerde bedrijfsbeslissingen

Wij beschikken over ruim 2.8 miljoen omgevingsvergunningen op adresniveau. Zo krijgt u eenvoudig inzicht in het aantal aangevraagde, verleende en/of geweigerde bouw- en sloopvergunningen die verstrekt zijn aan bedrijven en particulieren. Onze informatie is altijd actueel. De vergunningen worden dagelijks geupdate en historisch vastgelegd. Van het rooien van bomen tot het plaatsen van een dakkapellen en het slopen of oprichten van gebouwen. Alle type bekendmakingen van gemeenten en provincies zijn beschikbaar. Deze data kan ondermeer worden ingezet voor marktonderzoek, vastgoed waarderingsvraagstukken en/of risicoberekeningen.

Consumentendata

Begrijp de behoeften van uw klanten

Onze socio-demografische gegevens zijn afkomstig van online- en offline bronnen. De meeste data komt van netwerksites en (lokale) overheden en is door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. We aggregeren en normaliseren de anonieme identiteitskenmerken en lokaliseren unieke consumentenkenmerken, waaronder demografische- en levensstijl kenmerken. Onze consumentengegevens hebben betrekking op alle huishoudens in Europa.

Bedrijfsdata

Target u de juiste bedrijven?

Wij bieden gedetailleerde informatie over een groot aantal organisaties, stichtingen, overheidsinstanties en verenigingen (meer dan 3 miljoen in Nederland). We beschikken over ruim 90 kenmerken, waaronder 20 unieke. Zo kunt u bijvoorbeeld een bedrijf selecteren op branche, aantal werknemers, regio, bedrijfsgrootte en omzetklasse.

Mobiliteits- en logistieke data

Optimaliseer de mobiliteit voor mensen en goederen

Met onze grote hoeveelheid mobiliteits- en logistieke data helpen wij organisaties en instellingen in de logistieke- en publieke sector met thema’s als verduurzamen, veiligheid en verslimmen. Dit doen wij door data, gericht op de mobiliteit en leefomgeving, te ontsluiten waardoor processen efficiënter worden en er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de beschikbare wegcapaciteit.

Hulpdiensten data

Inzicht in de veiligheid van buurten

Vanaf 2010 houden we alle 112-meldingen bij in Nederland. Inmiddels is een database aangelegd met enkele honderdduizenden registraties. Deze data worden continu realtime bijgehouden. Zo is het per postcode inzichtelijk wanneer de politie, brandweer en/of ambulance moest uitrijden. De enorme historie aan 112-meldingen maakt het mogelijk om nauwkeurige data-analyses uit te voeren, zodat onderzoek naar en preventie van bijvoorbeeld woninginbraken en/of winkeldiefstallen mogelijk is.

Een wereld gebouwd op data & technologie

196

196 landen in kaart gebracht

+ 500

Meer dan 500 miljoen gebouwen, bedrijven en huishoudens in onze databases

24

We verzamelen jaarlijks 24 terabytes aan gegevens

+10

Ruim 10 jaar ervaring

Betrouwbare data

Wij garanderen betrouwbare data dankzij gevalideerde data governance-processen waarbij we gebruik maken van data van de overheid, solide datapartners en externe publieke bronnen. We voeren periodiek interne en externe audits uit op onze databases en modellen, om de hoogste kwaliteit en volledigheid te waarborgen. Matrixian Group gebruikt de hoogst denkbare privacy- en gegevensbeveiligingsnormen en werkt ISO 27.001-conform, AVG-proof en is voorzien van het Gold Privacy Guarantee Label. Word geen slachtoffer van de “garbage in, garbage out” mentaliteit en reken op onze data-integriteit bij het nemen van belangrijke zakelijke beslissingen.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden?
Neem gerust contact met ons op.